Omtanke – gammel nettside

740x450-samfunnsansvar-02

Mitt samfunnsengasjement

Jeg tenker ofte at jeg har vunnet i lotto, rett og slett ved å være så heldig å bli født i Norge. Jeg har så mye å være takknemlig for, og samtidig kjenner jeg på et sterkt ønske om å bety noe for mennesker i denne verden som er født inn i nød og fattigdom. De fleste av mine problemer bli små og ubetydelige når jeg kikker ut i verden.

«I-lands problem» bruker jeg og min mann å si når vi klager på noe her hjemme.

Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe en, eller flere. Derfor velger jeg å støtte Plan Norge med et månedlig fast beløp fordi de hjelper en hel Plan landsby via mitt fadderbarn. Jeg og min mann har hver vårt fadderbarn i Plan Norge, nettopp fordi jeg mener at alle med fast inntekt bør hjelpe de svakeste i blant oss. Takket være alle hjelpeorganisasjonene som finnes er det så enkelt å hjelpe.

Du er sikkert en mamma som meg, kunne du og tenke deg å støtte og følge et fadderbarn? Det er utrulig givende og vi lærer faktisk våre egne barn å bli bevisst på hvor privilegert vi er og hvor utrulig mye vi har å være takknemlig for. Da vår yngste var liten, brukte han ofte å si hvor glad han var for at han hadde ei seng å sove i og dyne å ha over seg. I dag som unge voksne ser jeg at begge har integrert et fokus på takknemlighet i stedet for et fokus på hva de mangler.

Fredsarbeid i heimen kan utøves på mange måter.