Kjenner du på dårlig samvittighet og skam for at du ofte blir sur og sint på ungene dine?

Fra en mamma til en annen

Strever dere med kommunikasjon og samarbeider dårlig? Snakker dere ufint til hverandre? Når du ikke inn til ungene, føler deg som hushjelp i eget hjem og forbinder helger og ferier med krangling? 

Ønsker du en familie som tilbringer mer tid sammen og hvor alle bidrar i hjemmet? Skulle du ønske du fikk forståelse og respekt for grenser og at legging og lekser var enklere å håndtere? Savner du å være kjæreste med din partner og ikke kollega i Familien AS?

Les om mitt nettkurs laget fra ei mor som strevde, til ei annen.  

Foreldrekoden

  • Ønsker du at barnet ditt skal komme til deg om hun har kranglet med venner, har kjærlighetssorg eller strever på skolen?
  • Savner du en familie som ønsker å tilbringe tid sammen?
  • Vil du lære hvordan du lager gode avtaler om mobilbruk, lekser og leggetider, som gir mening for ungene og dermed slippe unødvendig mas og krangling?
  • Vil du lære hvordan du håndterer en hissig 5-åring eller frustrert tenåring, slik at dere kan snakke rolig sammen?

Knekk Foreldrekoden i ditt eget tempo med dette nettkurset.

Ønsker du å bli en mer harmonisk og glad forelder?

“Det var som om hun snakket til meg. Jeg bestemte meg for å få til en forandring i familien med fire barn på 9, 7, 4 og 2 år. Det viktigste jeg lærte er at selv vanskeligste er mulig å ta opp når jeg gjør det på riktig måte. Jeg kan med hånden på hjertet anbefale Annabell. Hun har gjort oss til en bedre familie. En familie som prater, lytter og ikke minst bruker spoleknappen når vi kommer skeis ut. Om du ønsker å forstå hvordan du kan nå inn til ungene eller tenåringen din, og bli en familie med mer respekt for hverandre, så er hennes metode svært lærerik. ”

Få en kjærlig familie med latter og humor

Trykk på modulene for å lese mer

Du vil lære en tydelig modell med 6 forskjellige roller som er enkel å forstå og praktisere.

Her skal du lære deg til å identifisere hvilke roller som kommuniserer godt og hvilke som skaper motstand og frustrasjon mellom dere.

Gjennom denne forståelsen vil du oppdage at når du endrer en rolle som ikke når inn til ditt barn, så vil hun automatisk gå ut av sin rolle som skaper krøll mellom dere. 

Resultatet er at dere begynner å kommunisere på en mye mer hensiktsmessig og vennlig måte med hverandre.

 

All adferd er lært adferd.

Vi programmeres ubevisst av våre foreldre fra vi er små.

Du skal få lære hvordan du kan endre uhensiktsmessige vaner, og hvordan både du og dine barn blir bevisst hvilke som ikke fungerer.

Så skal du lære hvordan dere kommuniserer og samarbeider på en ny og effektiv måte. 

For at dere som familie skal få nye og bedre resultat, så må du være villig til å gjøre noe på en ny måte.

Når du svarer med samme mynt tilbake til dine barn som de snakker til deg, da reagerer du på dem. Dette fører til at kjeftingen eskalerer og dere begynner å krangle.

Når du forsøker å se situasjon fra ungene sitt ståsted, da er du mer empatisk i din tilnærming og du responderer på en måte som gjør at de umiddelbart vil føle seg sett og møtt av deg og de får lyst både å snakke og samarbeide med deg. 

Her lærer du hvordan du endrer kommunikasjon ved å håndtere deg selv og dine følelser. 

Det blir enklere for deg å unngå å bite på agn = svare tilbake på samme ufine måte.

Du vil bli bevisst regler i familien; hvilke er de rette for dere og hvilke har du med deg fra barndommen eller omgivelsene som egentlig bare tapper din energi? 

Jeg deler helt konkrete ord som skaper og som demper en konflikt. Gull å ha med seg i en hektisk hverdag hvor du ønsker å bli forstått og hørt. 

Du blir mer bevisst hvordan du responderer i situasjoner som tidligere endte med krangling og beskyldninger. 

Spør deg selv, hvordan vil du at dine barn skal huske deg den dagen de flytter hjemmefra?

Svaret du gir deg selv vil være det som setter en standard for hvordan du vil være som forelder i det daglige.

Det er dessverre noen som har dårlige minner fra sin oppvekst og har derfor dårlig eller lite kontakt med sine foreldre.

Du skal lære å lede dem gjennom barndommen og fram til voksenlivet.

Når du vet hvordan du gjør dette på en tydelig og vennlig måte så vil du bli utrolig takknemlig for at du kom i mål med foreldre-prosjektet ditt.

“Jeg er blitt mye mer bevisst på hvordan jeg påvirker andre, og at alt kan sies så lenge jeg sier det på en god måte. Jeg går fortsatt i baret, men mye sjeldnere enn før. Annabell er veldig folkelig av seg, hun er ærlig og ekte. Jeg vil anbefale henne både til mødre og fedre. Som min sønn på 10 år sa: ”Jeg vil at pappa også skal gå hos den damen å lære seg å prate sånn som deg mamma.”

Elisabeth Dalgård

“Min opplevelse er at denne fantastiske dama har gjort at vi har en mye mer harmonisk familie med mye bedre relasjoner.
Du har forandret livet mitt og livet til mine barn i en veldig positiv retning! Tidligere ropte jeg til barna jevnlig og var SÅ mye sint og fortvila, nå er det 1,5 år (!) siden jeg sist skrek til mine små, og vi har fått en meget nær og god relasjon.
Tipsene til Annabell hjalp oss mye bedre enn parterapi! – og mannen vet ikke hva slags kurs jeg gikk.”

Silje Sandvik Størmer​

Spill- og nettavhengighet

I dag har barn helt ned i barnehagealder tilgang på skjerm. Det kan være en utfordring for oss foreldre å begrense dette og et totalforbud vil være urealistisk fordi vi trenger digital kompetanse i dagens samfunn. Dessuten kan det være praktisk for oss å la dem bruke skjerm når vi ikke vil bli forstyrret.

Jeg har fått med meg avhengighetsekspert Bente Josefsen for å snakke om hvorfor vi må være bevisst hvor mye skjermtilgang et barn har og skadevirkningene av det. For eksempel at barn ikke lærer seg å holde fokus over lengre tid, fordi de er vant til å bli avbrutt av varsler på skjermen som stjeler oppmerksomheten.

Vi snakker om hvordan vi kan sette grenser både for små barn og for ungdommer, med konkrete eksempler. Bente forteller hvorfor barn faktisk blir sinte når de må skru av, det er nok ikke bare at skjermen tas bort. Vi snakker også om hvor lenge som anbefales. Husk at vi voksne er rollemodeller og derfor må være bevisst egen bruk.

Vi snakker om medavhengighet – hva skjer med personene rundt en med avhengighet? Hva med sukker, hva har det med skjermbruk å gjøre og hvor mye er innafor å gi?»

Måloppnåelse

Brian Mayne er dyslektiker, men lærte seg å lese og skrive som 30-åring. I dag lærer han bort sin egen vei til suksess: positiv tenking og målsetting, som foredragsholder, forfatter og coach. Han har jobbet med store konsern, skoler, verdensledende coacher, verdensmestre innen idrett med mer.

Det første foredraget han holder for oss handler om goal mapping: det mentale. Å hjelpe barn med å finne, følge og oppnå deres drømmer. Store som små. I en verden som endres raskere enn noen gang på grunn av teknologien, er dette en viktig kompetanse å ha for å holde sin kurs. Brian lærer oss hvordan vi og barn skal sette mål på en effektiv måte, ved å ta oss gjennom 7 steg. Dessuten gir han et helt konkret og enkelt tips for å lure hjernen til å tenke positivt. Så enkelt at selv treåringen kan bruke det.

Det andre foredraget handler om livskart for ditt personlige jeg. Hvem velger du å være som person? Hvis vi tenker positive tanker om oss selv vil vi ikke bare bli glade, men det vil også øke selvfølelsen. Tilsvarende med negative tanker; det vil redusere selvfølelsen. Brian deler et enkelt system for suksess som kan gi god effekt etter kun 10 dager.

Han deler gratis ressurser vi kan ta i bruk for både målsetting og hvem du vil være som person.»

Hvordan lykkes i parforholdet?

Dere får et spennende intervju med partolken Maria Mork som er grunder bak ‘Alt er mulig’. Hennes visjon er at skilsmisseraten går ned slik at flest mulig barn får vokse opp med glade foreldre.

Vi snakker om viktigheten av å forstå og ta nytte av hverandres ulikheter. Dette er spennende og lokkende i starten av et forhold, men fører ofte til utfordringer senere. Maria er svært opptatt av friheten til å være seg selv i et forhold, så vi tar opp konkrete metoder og setninger som enkelt kan brukes i hverdagen for å få til dette. Vi snakker om å utrykke behov i stedet for kritikk, å se på hvorfor partneren egentlig er sur eller lei seg og hva som skal til for å komme seg videre i et forhold som ikke fungerer optimalt.

Dere får konkrete eksempler på setninger som kan brukes og hva man kan gjøre i et forhold hvor den ene er pågående og rask, mens den andre er analytisk og rolig.

Vi tar opp et tema som angår mange familier: rydding!

Dere får presentert fire personlighetstyper og hva som trigger disse.

Et intervju proppfullt av læring og konkrete tips dere kan ta i bruk med en gang.»

Ensomhet i familien og foreldreskapet

Dagens samfunn er opptatt av å ta bort alt som er vondt, spise sunt, trene og smile. Vi har glemt å ta signaler fra kroppen på alvor. Det tidligere barnesynet gikk ut på at barnet var problemet og vi skulle skyve bort alt som var vondt. «Det går fort over» hører mang et barn som slår seg, men hva gjør det med barnet? Jo, det lærer seg at det ikke skal lytte til kroppen, men til de rundt seg. Vi må i stedet anerkjenne og respektere barnets følelser.

Hvor flink er du til å ta vare på deg selv? Kan det være at du er oppvokst med betinget kjærlighet og derfor gir deg selv det samme? Herdis og jeg deler strategier, metoder og konkrete tips dere kan ta i bruk. Husk at vi møter et barn på samme måte vi selv ble møtt. Dette barnet vil igjen møte seg selv og sine barn på samme måte.

Herdis er grunnlegger og daglig leder i EQ-instituttet, og brenner som meg, for at barn skal utvikle en god selvfølelse og emosjonell intelligens

Kjenner du på dårlig samvittighet og skam for at du ofte blir sur og sint på ungene dine?

Fredsarbeid i heimen

Skapt for at du som forelder skal få mulighet til å lære deg en human og kjærlig måte å være på sånn at du får tillitsfulle og trygge barn og ungdommer. 

Dette er for deg som lengter etter bedre relasjon med din familie, som ønsker å ta ansvaret tilbake sånn at du blir en forelder som ungene trives sammen med. Og at du er den de vil komme til når de strever.

Du vil lære konkrete og gjennomførbare metoder som gjør at du blir mer bevisst din kommunikasjon sånn at du også blir en tydelig og vennlig rollemodell for dine barn.

Bli med på vårt 8-ukers program med tett oppfølging. 

8-ukersprogram som gir deg de nære og kjære familierelasjonene du ønsker

Dette er hva du vil lære:

Her skal du lære hvordan forskjellige roller påvirker hverandre. Du kommer til å bli mye mer bevisst hvilken rolle som fungerer godt og hvilken som skaper motstand og friksjon i en relasjon. Når du får innsikt i disse rollene så kan du velge mer hensiktsmessig hvordan du velger å møte andre mennesker. 

Denne uka skal du integrere forståelsen av at den eneste du kan forandre er deg selv. Når du endrer deg, da vil du oppdage at den du kommuniserer med endrer seg.

I denne modulen skal du lære at form og innhold styrer hvordan din kommunikasjon mottas av din familie, dine venner og på arbeidsplassen. Min overbevisning og erfaring er at vi alle tåler alt av innhold når vi anvender god form.

I denne uka skal du jobbe med hvordan du endrer dårlig form til god form.

Nå skal du finne din unike lederstil og din måte å kommunisere på som blir god og naturlig både for deg og din familie. Du skal lære forskjell på autoritær ledelse og å ta tydelig og vennlig autoritet.

Kommunikasjon som virker har en annen form og er mer effektiv.

De som blir god på tydelig og vennlig kommunikasjon er de som er bevisst egen adferd.

Denne uka skal du bli bevisst dine verdier som forelder:

  • Hvem vil du være i møte med din familie?
  • Hvordan vil du at de skal oppleve deg?
  • Når ungene flytter hjemmefra, hvordan vil du at de skal huske deg?

Du blir mer bevisst i din kommunikasjon og adferd når du utvikler et eierforhold til denne holdningen. Du vil navigere lettere i situasjoner som er krevende og vanskelig, fordi du stadig husker at den eneste du kan forandre er deg selv. DU påvirker den andre med din adferd, dine holdninger og din kommunikasjon.

Denne uka skal du lære om tilgivelse, forsoning og helbredelse.

En fredsarbeider er en relasjonsbygger. Hun eller han har diplomatiske egenskaper, er tilgivende, ber om tilgivelse og jobber med forsoning. Du blir en ekte fredsarbeider når du utvikler måter å håndtere situasjoner som er blitt skadelidende pga dårlig kommunikasjon. En sterk person er en som er ydmyk og tilgivende av natur. Når du evner å ta disse egenskapene i bruk, da har du nådd et høyt nivå i forhold til relasjonsforståelse og personlig innsikt.

Alt sitter i hodet, det vi fokuserer på og gir energi (fokus) til skaper følelser i oss og vi opplever det som vår virkelighet.

Min erfaring og overbevisning er at vi kan få en bedre hverdag med mer glede og livskvalitet ved å være bevisst at det er:

Tankene våre som skaper følelsene våre.

Jeg er overbevist om at meninga med livet er å være lykkelig. Jeg vil at du skal lære deg å se lyst på livet, og å velge dine kjepphester med omhu. Når mor er lykkelig har hele familien det bra. Ditt humør påvirker ungene dine i utrulig stor grad. Det kommer og til å påvirke din energi og ditt fokus. Du skal lære hvordan du kan snu en dårlig situasjon på null komma niks bare ved at du endrer humøret ditt.

Ta første steg som leder i din familie

Foreldrekoden

1.890 NOK