Kor kommer følelsene dine ifra…

Image
KOR KOMMER FØLELSENE DINE FRA…

Tenk om du aldri mer vil oppleve at andre mennesker vil irritere vettet av deg.

JIPPI! Førr en luxusfølese. Nesten bedre enn å vinne i lotto 🙂

Eg har brukt utrulig mange år av mitt liv på å irritere meg grønn på enkelte folk OG på å oppleve at noen sårer meg ganske mye. Det eg vet er at de andre kan egentlig ikke irritere meg, MEN det ser virkelig sånn ut (på en dårlig dag, om du skjønner). Det som er fakta er at alt du og eg føler kommer ene og alene fra våres egne tanker.

Hæææ!? Er det rabla førr nordlendingen, tenker du kanskje…Nei, det er ikke det.

Det er bare det at vi lever i en fantasi eller illusjon om at andre mennesker kan putte følelser inni oss.

Hvorfor ser det sånn ut? Jo fordi når vi er sammen med andre og de oppfører seg på en måte som vi ikke syns nokka om, så reagerer vi negativt på dem og dette skaper ubehagelige følelser i oss.

Du henger med så langt regner eg med.

La meg ta deg med på et lite tankeeksperiment; la oss si at du og eg er gode venner, vi er på besøk hos en felles venn av oss to. Denne kompisen begynner å kjefte for at vi kom for seint til middagsavtalen vi hadde med han. Han beskylder oss for å være frekk, ikke til å stole på og han sier vi kan ryke og reise, for han gidd ikke være sammen med folk som aldri holder avtaler.

Vi to forlater huset og begynner å diskutere hendelsen. Eg sier til deg: ”Guri meg kor sint han blei og for en utrulig ufin måte han snakket til oss på, eg fikk faktisk ondt i magen og blei utrulig lei meg over å bli snakka sånn til.”

Du svarer: ”Nei det gjorde ikke jeg. Jeg tenkte han må ha hatt en skikkelig dårlig dag, dette virker veldig ulikt han. Jeg trur han blir å ringe oss igjen i morra å beklage utbruddet. Jeg bekymrer meg ikke over dette. Kan ikke vi to gå på en kafe og spise istedet.”

Hvis ”vår felles venn” har den krafta at HAN kan få deg og meg til å føle oss på den ene eller andre måten…hvorfor er det da sånn at han får meg til å bi litt redd og lei meg, mens du ikke føler ubehag over dette sinneutbruddet?

Jeg trur det skyldes at du og eg har to helt forskjellige tanker om situasjonen som oppstod. Mine tanker (som eg kanskje ikke er bevisst engang) er, eg syns ikke andre skal snakke ufint og rope, for det syns eg er dårlig folkeskikk og det virker skremmende på meg. Disse tankene vil utløse et sett med følelser i meg. I dette tilfellet utløser disse tankene en følelse av frykt og lei-meg-tanker.

Du har et tankesett som kanskje er mer sånn her; folk har gode og dårlige dager, om du er tett på noen på deres dårlige dag, så anfekter det ikke deg. Du vet at det går over og du blir ikke spesielt påvirket av det.
Ditt tankesett rundt dette skaper ikke tankestøy (som frykt, sinne, frustrasjon ofte er).

Derfor vil du og eg ha to vidt forskjellige opplevelser enda vi er i nøyaktig samme situasjon.

Vi føler det VI selv tenker i øyeblikket, men vi trur vi føler det den andre sier og gjør på det tidspunktet.

Mitt poeng er ikke at det er feil å føle frykt, sinne eller frustrasjon. Det er bare en følelse på lik linje med glede, entusiasme eller en annen mer positiv følelse.

Eg prøver heller ikke å få deg til å tru at du aldri mer skal bli sint, lei deg eller frustrert igjen. Selvsagt kommer vi alle til å føle på disse følelsene hele livet, i større eller mindre grad, nettopp av den enkle grunn at vi alle mennesker hele tiden tenker tanker.
Eg har hørt at vi tenker ca 60 – 90 tusen tanker i løpet av en dag, men de tankene som skaper følelser i oss er de tankene vi ubevisst eller bevisst stopper opp med og gir fokus til.

Det er de tankene vi føler (eller sagt på en annen måte, det er de tankene vi kjenner følelsen av.)

Eg ønsker kun å utfordre deg på om du og kan leke med tanken om at dine følelser kommer fra dine tanker og ikke fra svigermor, partner, unger eller sjefen.

Se om du kan legge merke til i løpet av dagen i dag eller noen dager fremover om du også kan se/oppdage at dine følelser kommer fra det du tenker på?

Eller er du overbevist om at det er noen utenfor deg som putter følelser inn i deg?

I skrivende stund legger eg merke til at eg smiler og humrer for meg selv, eg tenker på om du kommer til å bli litt provosert eller inspirert av dette innlegget …

Den tanken utløste med engang en litt spent og forventningsfull følelse i meg.

Ha ei strålende uke, og husk du er alltid bare en tanke unna en ny opplevelse eller en ny ide. Dette kan i neste omgang føre til at du gjør nokka nytt som bidrar til at du skaper deg et nytt perspektiv på ditt liv. 🙂

Klem fra Annabell

Reader Interactions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.