Foreldrekoden: Du lærer hvordan du praktiserer tydelig og vennlig kommunikasjon på jobb og privat.

Lær metodene jeg har utviklet og brukt i 15 år for å hjelpe ledere, medarbeidere og foreldre til å bli bevisst måten de samarbeider og kommuniserer på.

VI TAR DEG MED PÅ FORELDREKODEN-KURSET

Temaer i kurset

1: RELASJONSFORSTÅELSE OG RELASJONSMODELL

Det viktigste du vil lære er at din adferd og kommunikasjon påvirker aller relasjoner på jobb og privat. Du skal få lære 6 roller du bruker i hverdagen, slik at du blir mer bevisst hvordan du håndterer vanskelige situasjoner.

2:NY FORSTÅELSE GIR NYE RESULTATER

Vi programmeres ubevisst fra vi er bittesmå fra våre foreldre.
I modulen vil du lære viktighten av bevisste avgjørelser for deg og ditt barn/ungdom, og hvorfor høy grad av bevisshet gir et lykkeligere liv og bedre resultater.

3: FORSKJELL PÅ Å REAGERE OG RESPONDERE

De fleste av oss kjenner best hvordan andre påvirker oss ved sin snakke og væremåte. Svært få av oss har utviklet selvinnsikt og oppmerksomhet om hvordan vi selv påvirker våre omgivelser. Her skal du lære forskjell på reaksjon og respons.

4: DEN ENESTE DU TRENGER Å HÅNDTERE ER DEG SELV

Kommunikasjon som skaper nærhet eller avstand mellom oss handler om bevisshet om språket vi bruker. Når du virkelig oppdager og skjønner at det eneste du skal og kan forandre og håndtere er deg, dine følelser og din respons, så vil du oppleve større frihet og mestring i møte med andre mennesker.

5: VISJON FOR DEG OG DIN FAMILIE

Lag en visjon for deg som mamma eller pappa for hva du ønsker med ditt lederskap. Spør deg selv: Hvordan vil at dine barn skal huske deg den dagen de flytter hjemmefra? For å oppnå visjonen trenger du bevissthetsøvelser, planer og delmål. Det vil denne modulen hjelpe deg med.

NOEN AV BONUSENE

Spill- og nettavhengighet

Bente Josefsen er spesialist innen avhengighet og driver firmaet Frisk uten sukker.  

Hvorfor vi må være bevisst hvor mye skjermtilgang et barn har og skadevirkningene av det. 

Vi skal snakke om hvordan vi kan sette grenser både for små barn og for ungdommer.  

Lær deg å sette deg mål som blir lett og morsomt å oppnå

Brian Mayne er dyslektiker, men lærte seg å lese og skrive som 30-åring. I dag lærer han bort sin egen vei til suksess: positiv tenking og målsetting, som foredragsholder, forfatter og coach. Han har jobbet med store konsern, skoler, verdensledende coacher, verdensmestre innen idrett med mer. 

Brian lærer oss hvordan vi og barna skal sette mål på en effektiv måte, ved å ta oss gjennom 7 steg. I en verden som endres raskere enn noen gang på grunn av teknologien, er dette en viktig kompetanse å ha for å holde sin kurs.  

I tillegg flere intervjuer med:

  • Maria Mork, partolk.
  • Herdis Palsdottir, grunnlegger av EQ institute AS.
  • Jeanette Skogeng, en svært dyktig leder.

Les hva andre deltagere sier:

“Annabell har vært ansatt som nærværskonsulent i Målselv kommune 2010-2014. Vi har hatt fokus på forebygging av sykefravær, lederutvikling og kursing av ansatte. 

Hennes veiledning har bidratt til at jeg utviklet meg som leder og fikk verktøy som jeg bruker daglig i mine relasjoner til andre mennesker. 

Det viktigste jeg lærte var at min adferd påvirker alle relasjoner i og utenfor organisasjonen. Gjennom bevisstgjøring og trening har jeg blitt tydeligere både som leder og privatperson” 

Rådmann Rita Johnsen

“Vi har benyttet Annabell som en faglig veileder og motivator på veien mot bedre samhandling og kommunikasjon i hele skolesamfunnet. Hennes faglige dyktighet, levende vesen og fantastiske humør bidrar til at hun leder kurs full av inspirasjon, humor og faglig trøkk! 

Gjennom gode pedagogiske opplegg med lettfattelig modeller og verktøy for god kommunikasjon og samhandling har vi i personalet tilegnet oss verdifull kompetanse som er enkel å benytte i hverdagen.

Dersom du ønsker å øke kunnskapen og motivasjonen hos dine medarbeidere anbefaler jeg ingen andre enn Annabell!” 

Rektor Margareth Myrlund

Annabell tar de fleste med storm, ikke minst for at hun klarer å lokke fram latteren, til og med hos de mest alvorlige: Hun relaterer det meste til seg selv, står ikke fram som den perfekte mor, MEN forteller om sine utfordringer og tabber, og ikke minst hva hun har gjort for å bli bedre. Et fyrverkeri av ei dame. Spøker mye med seg selv, ting som de fleste kjenner seg selv igjen på” 

Elfrid Pettersen Aasvang

Er så glad jeg har meldt meg på dette kurset. Har to viljesterke, artige unger. Vi har vært gjennom mye. Aldri har jeg opplevd så konkrete, billedlige og gjennomførbare forslag /modeller/prosessteori satt i system som hos deg. Dette er mitt vakreste eventyr denne våren i hvert fall☺️ Og digger at humor er så tilstede både i retrospektiv og reell tid! ” 

Kari Therese Bratli

Hei, eg er ho Annabell,  Fredsarbeid i heimen-dama

Jeg er lidenskapelig engasjert i å kurse foreldre som strever med kommunikasjon i familien sånn at de får en bedre hverdag, med mindre krangling og kjefting og mer humor og samarbeid.  
Jeg har 10 års utdannelse som gestaltterapeut, veileder og konflikthåndterer.

Jeg har praktisert det jeg lærte i min egen familie. Når jeg endret meg som mamma fikk våre to sønner bedre selvfølelse og mer selvtillit.

Jeg har kurset tusenvis av foreldre gjennom våre onlinekurs, i tillegg har jeg veiledet medarbeidere og ledere i mange kommuner i temaet tydelig og vennlig kommunikasjon.

Både TV, aviser og radio bruker meg som ekspertkommentator når de vil ha svar på familieutfordringer. 

Jeg har også skrevet en bestselger om dette temaet.

Tilbakemeldingene er at jeg er en tydelig og dyktig formidler. Mine beste egenskaper er at jeg er entusiastisk og humoristisk som person og at jeg elsker å bringe inn håp og mestringsfølelse til mine kursdeltakere.

Intervjuet av:

© 2023 ANNABELL STEFANUSSEN